Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Zaklada Ana Rukavina

Kako mogu pomoći

Kako ja osobno mogu pomoći?

Postanite potencijalni darivatelj krvotvornih matičnih stanica

Pacijenti koji se liječe od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih krvnih bolesti jedni su od najčešćih korisnika krvotvornih matičnih stanica. Upišite se u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zavodu za tipizaciju tkiva KBC Zagreb, Kišpatićeva 12, svaki radni dan (pon.-pet.) od 08 - 14 sati, (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) ili u jednom od osam transfuzijskih centara. Upisati se može svaka zdrava osoba od 18-40 godina, a nakon popunjavanja pristupnice, dat ćete jednu epruvetu krvi za HLA tipizaciju (utvrđivanje antigena tkivne snošljivosti). Ukoliko ste HLA podudarni sa oboljelima, kontaktirati će Vas Hrvatski registar radi postupka darivanja krvotvornih matičnih stanica. Više...

Kupite promotivne artikle

Na jednoj od akcija Zaklade Ana Rukavina kupite promotivne materijale Zaklade.

0 0
0 0

Donirajte novac direktno na račun Zaklade Ana Rukavina

Donacijom financijskih sredstava pomažete Zakladi Ana Rukavina da svojim radom doprinese razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, pomogne u radu javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina radi na promicanju i poticanju stručnog usavršavanja mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, te svojim aktivnostima pruži podršku oboljelima i njihovim obiteljima i o tome informira javnost.


Kako još mogu pomoći?

Sudjelujte na jednom od događanja

Zaklada Ana Rukavina organizira mnogobrojna događanja diljem Hrvatske tijekom cijele godine. Pratite obavijesti na našoj stranici i pridružite nam se! Na našim događanjima imat ćete priliku družiti se sa drugim pacijentima i njihovim obiteljima, razgovarati sa osobama koje su pobijedile bolest, te se pridružiti Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica!

Organizirajte akciju prikupljanja uzorka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u svojoj zajednici ili tvrtci!

Za Zakladu Ana Rukavina svaki uzorak krvi je dragocjen. Svaka epruveta od 7ml krvi znači šansu za jedan život. Za više informacija kliknite ovdje.

Organizirajte akciju prikupljanja sredstava i informiranje darivatelja u svojoj zajednici ili tvrtci!

Želite organizirati aukciju slika ili fotografija, maraton, prodaju knjiga, pečenje kolača sa svrhom doniranja prihoda Zakladi? Sve vaše ideje su dobrodošle! Kontaktirajte nas!

Volontirajte na jednoj od sljedećih akcija Zaklade Ana Rukavina!

Svaka pomoć pri realizaciji akcija je dobrodošla! Imate kombi? Možete ponuditi noćenje u svojem apartmanu za naše volontere? Student ste i možete pomoći pri dijeljenju informativnih letaka za vrijeme posjeta Zaklade vašem gradu? Javite nam se!

Doniranje usluga i proizvoda

Proizvodite bannere?
Vaša tvrtka se bavi prodajom promotivnih artikala, balona, uredskog materijala?
Imate 'zlatne ruke'? Odličan ste soboslikar ili stolar?
Javite nam se, svaka pomoć je dobrodošla!

RSS novosti

Novosti

Akcija upisa u Hrvatski registar u Bjelovaru17. travanj 2018.

Dragi naši, u petak, 20. travnja, od 14 do 16 sati u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Veleučilišta u Bjelovaru u prostorijama Veleučilišta (Trg E. Kvaternika 4) u Bjelovaru održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. opširnije »

Novi članovi Hrvatskog registra14. travanj 2018.

Dragi naši, na akciji održanoj jučer u Zagrebu u suradnji s Rotary klubom Zagreb Metropolitan u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 11 novih članova. opširnije »

Donacija Triatlon kluba Petrinja13. travanj 2018.

Dragi naši, ovim putem željeli bismo zahvaliti na plemenitoj donaciji Triatlon klubu Petrinja koji su 30. ožujka u Petrinji održali Memorijalnu utrku te se oprostili od prerano preminulog prijatelja Luke. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

059601 053824
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin