Novi život za novi život!

Darujte krv iz pupkovine
jer može nekome spasiti život!

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.

opširnije »
Sakrij
Transfuzijski centri Knjiga Indijanac Komanč
Projekt 'Lijek je u nama' Prijatelji zaklade Prijatelji zaklade Blog Zaklade Ana Rukavina

Ime i logotip Zaklade Ana Rukavina - zaštićeni su na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, klasa: UP/I-381-04/07-010/1082, ur. broj: 559-04/2-08.-012/J.H. od 15. travnja 2008. godine. Korištenje imena i logotipa Zaklade dopušteno je isključivo uz prethodno pisano odobrenje nadležnih tijela Zaklade. Protiv svake osobe koja se bez odobrenja Zaklade koristi njenim imenom i znakom, Zaklada će poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Stalni prikupljatelj humanitarne pomoći

Zaklada Ana Rukavina

Kako mogu pomoći

Kako ja osobno mogu pomoći?

Postanite potencijalni darivatelj krvotvornih matičnih stanica

Pacijenti koji se liječe od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih krvnih bolesti jedni su od najčešćih korisnika krvotvornih matičnih stanica. Upišite se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zavodu za tipizaciju tkiva KBC Zagreb, Kišpatićeva 12, svaki radni dan (pon.-pet.) od 08 - 14 sati, (zelena zgrada, suteren, soba br. 9). Upisati se može svaka zdrava osoba od 18-40 godina, a nakon popunjavanja pristupnice, uzeti će Vam se epruveta krvi za HLA tipizaciju (utvrđivanje antigena tkivne snošljivosti). Ukoliko ste HLA podudarni sa oboljelima, kontaktirati će Vas Registar radi postupka doniranja krvotvornih matičnih stanica. Više...

Kupite promotivne artikle

Na jednoj od akcija Zaklade Ana Rukavina kupite promotivne materijale Zaklade.

0 0
0 0

Donirajte novac direktno na račun Zaklade Ana Rukavina

Doniranjem novaca danas pomažete Zakladi Ana Rukavina da svojim radom doprinese razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i osnivanju banke umbilikalne krvi, te svojim aktivnostima pruži podršku oboljelima i njihovim obiteljima i o tome informira hrvatsku javnost.


Kako još mogu pomoći?

Sudjelujte na jednom od događanja

Zaklada Ana Rukavina organizira mnogobrojna događanja diljem hrvatske tijekom cijele godine. Pratite obavijesti na našoj stranici i pridružite nam se! Cilj naših akcija je prikupljanje uzoraka krvi za tipizaciju i prikupljanje sredstava za daljnji razvoj Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Na našim događanjima imat ćete priliku upoznati krasne ljude, ugodno se družiti sa drugim pacijentima i njihovim obiteljima, razgovarati sa osobama koje su pobijedile bolest, te se pridružiti Registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica!

Organizirajte uzimanje uzoraka za tipizaciju i informiranje darivatelja u svojoj zajednici ili tvrtci!

Za Zakladu Ana Rukavina svaki uzorak krvi za tipizaciju je dragocjen. Svaka epruveta od 7ml krvi znači jedan život. Za više informacija kliknite ovdje.

Organizirajte akciju prikupljanja sredstava i informiranje darivatelja u svojoj zajednici ili tvrtci!

Želite organizirati aukciju slika ili fotografija, maraton, prodaju knjiga, pečenje kolača sa svrhom poklanjanja prihoda Zakladi? Sve vaše ideje su dobrodošle! Kontaktirajte nas!

Volontirajte na jednoj od sljedećih akcija Zaklade Ana Rukavina!

Svaka pomoć pri realizaciji akcija je dobrodošla! Imate kombi? Možete ponuditi noćenje u svojem apartmanu za naše volontere? Student ste i možete pomoći pri dijeljenju informativih letaka za vrijeme posjeta Zaklade vašem gradu? Javite nam se!

Doniranje usluga i proizvoda

Vlasnik ste fotokopiraonice?
Proizvodite bannere?
Vaša tvrtka se bavi prodajom promotivnih artikala, balona, uredskog materijala?
Imate 'zlatne ruke'? Odličan ste soboslikar ili stolar?
Javite nam se, svaka pomoć je dobrodošla!

RSS novosti

Novosti

Nominacija Zaklade Ana Rukavina za najbolju Crowdfunding / fundraising kampanju na natječaju za najbolju kampanju neprofitnih organizacija!24. siječanj 2017.

Dragi naši, sretni smo što možemo s Vama podijeliti jednu jako lijepu vijest; humanitarna akcija i koncert „Želim život“ Zaklade Ana Rukavina odabrana je kao jedan od finalista u kategoriji Crowdfunding / fundraising kampanje na natječaju za najbolju kampanju neprofitnih organizacija! opširnije »

65 Iskonovaca pridružilo se Hrvatskom registru17. siječanj 2017.

Dragi naši, na prvoj akciji u novoj godini održanoj danas za zaposlenike Iskon Interneta d.d. u njihovoj središnjici u Zagrebu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 65 novih potencijalnih darivatelja. opširnije »

Nove akcije upisa u Hrvatski registar9. siječanj 2017.

Dragi naši, već od ovog mjesec opet krećemo s akcijama upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pa ako se još uvijek niste upisali, pratite nas da vidite dolazimo li u Vaš grad, a ako želite organizirati akciju u svom gradu, mjestu, fakultetu ili tvrtki, javite nam se na info@zaklada-ana-rukavina.hr. opširnije »

ostale novosti

Izdvajamo

052935 051024
Kako mogu pomoæi Kako mogu pomoæi

Medijski partner
Nova TV

Komunikacijski partner
Madison Consulting

Kreativni partner
GREY Zagreb

Radijsku reklamu omogućuju nam
Antena Zagreb Narodni radio

Do svakog mjesta u Hrvatskoj stižemo zahvaljujući

Autokuća-Štarkelj d.o.o.

Zaštita ureda Zaklade Ana Rukavina
Klemm Security
Pichler
ProAkustik Security

Medijske objave za nas prati
PressCut

Tisak info materijala
Maximativa

Dizajn i produkcija web stranice
Dobbin